tel.: 516 435 297 e-mail: info@garnyzedvoracek.cz

Váš košík: je prázdný

Recept na kotlíkový guláš

Na vaření guláše používám kotlinku s komínem a 13l smaltovaný kotlík s pokličkou,má to výhodu v tom,že vítr nesráží ohen.Guláše vařím vždycky víc,druhý den chutná nejlépe.

Cibuli-1kg oloupeme a nakrájíme.Maso-2kg,nejlépe pěknou kližku odblaníme a nakrájíme na větší kostky.Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zesklovatění. Dáváme pozor, aby se cibule nepřipalovala na okraje kotlíku. Přidáme maso. Intenzivně mícháme aby se maso nepřipálilo. Maso musí pustit šťávu, přisypeme sladkou-100g i pálivou papriku-špetku a ještě minutku opečeme (ne více aby paprika nezhořkla) zalijeme vodou a dusíme 1 hod.Potom přidáme nakrájenou papriku-1kg, rajčata-1kg,orestované žampiony-0,5kg, pepř,kmín,sůl zamícháme a přilijeme asi 2 l vody. Po dolití vody se guláš pod pokličkou vaří ještě asi 2 hodiny. Musíme občas promíchat a opatrně přikládat na oheň.
Guláš není třeba zahuštovat,zahustí ho rozvařená zelenina,ale někdy přidávám ke konci vaření polévkovou lžičku bramborového škrobu rozmíchanou ve 2 dcl vody. Oloupeme a rozmačkáme česnek-1pálka. Ochutnáme maso, jestli dostatečně změklo, popř.dosolíme, přidáme majoránku, malou chilli papričku nakrájenou nadrobno a rozmačkaný česnek.Guláš odstavíme z ohně a můžeme podávat.

Každou porci posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pažitkou. Kotlíkový guláš chutná nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.
V Madarsku jsou oblíbené guláše podávané s noky.

Příprava noků: Mouku smícháme se solí a vejci, vytvarujeme malé nočky, které uvaříme přímo v guláši.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.